Citat

Läs kommentarer från lokala sångskrivare och förlag

Kommer snart att updateras

“CCLI är ett utmärkt redskap för församlingar och kyrkor när det gäller att få ordning på det här med upphovsrätt och tillstånd för att visa texter. Och så blir det i andra änden en uppmuntran för oss alla som brinner för att skriva sånger som får betjäna Sveriges kristenhet.
Bengt Johansson, lovsångsledare och sångskrivare. BJ Art & Music, Stockholm.


CCLI är bra, bland annat för att de gör det så lätt och smidigt för mig som lovsångsledare att använda sånger på ett lagligt och korrekt sätt. För mig som sångförfattare är det även en trygghet att sånger förvaltas på ett bra sätt genom CCLIs arbete.”
Ricard Sundström, sångskrivare och lovsångsledare. Ledare för TMU och kursansvarig för Bibelskola Livskrafts Lovsångsledarutbildning


”CCLI er et veldig fint verktøy for å støtte oss som skriver sang og musikk i vårt arbeide / tjeneste.
Gjennom CCLI går copyright avgiften tilbake til oss som har skrevet sangene” Jan Honningdal, Sangforfatter & lovsangsleder, YWAM.


“Svært mange menigheter i Norge følger ikke loven på dette området, og det er på tide at vi tar ansvar og rydder opp. Vi har tatt oss til rette alt for lenge, og CCLI gir oss det enkle redskapet vi trenger for å snu trenden. La oss gjøre tingene lovlig og rettferdig!”  Hallgeir Lindal Reiten – Sangforfatter og lovsangsleder, Oslo Vineyard


”CCLI är en utmärkt organisation som gör det lätt för oss att på ett lagligt sätt berika våra gudstjänster med texter till de sånger vi sjunger.”
Lars-Otto Ljungholm, Musikchef, Frälsningsarmén Sverige & Lettland


“CCLI-licensen är en suverän resurs som väsentligt underlättar tillvaron för de församlingar som på olika sätt reproducerar sångtexter. Licensen är prisvärd & enkel att administrera. Församlingen erhåller ett legalt skydd &  låtskrivare &  förlag tillförs ekonomiska resurser som gynnar skapandet av ny musik på kristen grund”. Lars Petersson, David Media, Copycare Scandinavia & Smallstone Media, Umeå


“Äntligen ett rättvist, enkelt och ärligt system som innebär bl. a att församlingen kan göra sångtexthäften i framtiden utan att ha dåligt samvete”. Adan Brown, församlingsmusiker i Värnamo Missionsförsamling.


“Hillsongs Australia…stödjer CCLI:s arbete eftersom det på ett prisvärt och lagligt sätt förser kyrkor med tillgång till så många mäktiga lovsånger från hela världen. Det är en tjänst till hela kyrkan som lättar bördan och huvudvärken man kopplar ihop med copyright.” Brian Houston, föreståndare för Hillsong Church, den församling från vilken musiken från Hillsongs i Australien växer fram.


“Som en förläggare gläder det mig att rekommendera Christian Copyright Licensing till församlingar. CCLI har ett starkt engagemang att tjäna kyrkorna och värna om sångskrivares intressen. Genom det övergripande licensprogrammet erbjuder de en rättvis lösning för kyrkolicenser.” David Garratt, grundare av Scripture in Song och New Sound Publishing


“Tack för royalty redovisningen och välkommen till checken jag fick i morse. Jag är så tacksam till er och alla på CCLI för det arbete och omsorg ni lagt ner för mig.” Timothy Dudley-Smith, psalmförfattare


Dave Moody från Seattleområdet är en ledare för musik inom kyrkan. Han är också en produktiv och talangfull sångskrivare, och är känd för sånger som “All Hail King Jesus”, “The Army of the Lord”, och “Praise the Lord”. Royalty från CCLI har hjälpt Dave att kunna tillägna all sin tid till musikarbetet inom kyrkan.

Marion Payton sa när hon ville ge en kommentar på sin royalty check att hon var så överväldigad att hon tänkte att ett misstag gjorts. Under alla sina år, innan hon blev en del av licensprogrammet, har hon inte fått mycket betalt för sitt arbete. Den sångbok hon skrev sin sång för publicerades redan 1978!


Bob Kilpatrick, sångskrivare till sånger som “(In My Life) Lord Be Glorified”: “CCLI är inte ett musikföretag. Det är en service till kyrkan. CCLI är inte i branschen där radiohits skapas och hålls reda på. Tänk på det, de håller reda på lovsångerna vi sjunger i kyrkan. Detta ger dem en tydlig brist på pretention och en stor medkänsla för lovsångsledare, pastorer och hela kristenheten. Det tycker jag är uppfriskande.”


“Kyrkor över hela Storbritannien har nu förmånen att få en enkel lösning till de flesta av deras copyrightproblem, med vetskapen att den största delen av avkastningen går tillbaka till kristet arbete.” Graham Kendrick, författare till många populära lovsånger, såsom “Shine Jesus Shine”, “Amazing Love”, och “The Servant King”


 

Bob Kilpatrick, sångskrivare till sånger som “(In My Life) Lord Be Glorified”: “Jag är en stor beundrare av CCLI! Innan CCLI fanns, hanterade vi 25-50 förfrågningar varje vecka av olika kyrkor som på olika sätt ville använda “Lord Be Glorified”. Vi försökte göra detta gratis, men det blev tydligt att vi tillbringade mycket tid, papper och porto på arbetet. Nu har CCLI gjort det enkelt för kyrkor att följa de copyrightlagar som finns och har dessutom reducerat mycket av vår egen korrespondens.”


“Tack för den stora checken jag precis fått.” Bunty Grundy, Jubilate Hymns


“Tack så jättemycket för er check… vi är såklart väldigt glada att arbetet utvecklas så bra.” Sally Lyons, Josef Weinberger Ltd.


“Att arbeta inom kristen musik är en kostsam affär i både tid och pengar, och vi är så tacksamma till alla kyrkor som trofast stödjer licensprogrammet, och på så sätt lättar vår börda medan vi försöker tjäna Gud och dem med våra gåvor.” David Evans, sångskrivare, “Be Still For the Presence of the Lord”


“Återigen skulle jag vilja att ni vet om hur mycket jag uppskattar allt ni gör för att CCLI ska bli en bättre tjänare för den lokala kyrkan.” Timothy Dudley-Smith, psalmförfattare


“Vi på Lindsay Music vet att de allra flesta i skolvärlden vill göra det rätta och stå på rätt sida om lagen vad gäller copyrightfrågor. Vi är de första att erkänna att detta område är högst komplicerat, men medlemskap i CCLI tar bort alla bekymmer om copyright. Bara genom att kontrollera att en förläggare är medlem och sedan fylla i de rätta detaljerna på returbladen försäkrar att lagliga och moraliska skyldigheter är uppfyllda och alla är glada.” Carole Lindsay Douglas, Lindsay Music (förläggare av barnsånger som används i brittiska skolor)


Jill Darby blev stormförtjust över royaltychecken.


Samma berättelser skulle kunna berättas av hundratals kristna sångskrivare. Några likt fyrabarnsfadern och sångskrivaren Tim Smith i Portland, Oregon, som tar emot precis tillräckligt i sångroyaltys för att tillåta honom att helt ägna sin tid som lärare i kristen musik.


“CCLI är ett utmärkt verktyg för både församlingar och sångförfattare. Det förenklar hanteringen av upphovsrätt och royalties. Tack för det ni gör, och ert vänliga bemötande!
För oss blir utbetalningarna från CCLI en stark uppmuntran och en påminnelse om att många församlingar och människor blir välsignade av våra sånger”
Bo och Elsa Järpehag, sångförfattare och lovsångsledare i församlingen Livets Ord, Uppsala